skip to Main Content

Όλοι επιθυμούμε ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο. Ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις το χαμόγελό μπορεί να φθαρεί προκαλώντας έτσι τόσο λειτουργικά προβλήματα όσο και επίπτωση στην ψυχολογία του ασθενούς. Μερικοί από τους λόγους που μπορούν να οδηγήσουν σε φθορές των δοντιών είναι η ηλικία, η κακή στοματική υγιεινή και φυσικά ο τρόπος ζωής του ασθενούς.

Πως ένα άμεσα λαμπερό χαμόγελο μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία μας;

Το χαμόγελο είναι στενά συνδεδεμένο με την καλή ψυχολογία μας. Πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να ταξινομηθούν τα ψυχολογικά οφέλη ενός υγιούς και λαμπερού χαμόγελου ως εξής:

  • Αυξάνεται η αυτοπεποίθησή σας. Είστε πιο σίγουροι όταν μιλάτε και κοινωνικοποιήστε ευκολότερα γιατί γνωρίζετε ότι έχετε ένα εντυπωσιακό χαμόγελο.
  • Όταν χαμογελάτε, θεωρείστε πιο ελκυστικοί και κοινωνικοί. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι με όμορφο χαμόγελο προωθούνται πιο συχνά. Ελκύουν, επίσης, περισσότερους πιθανούς συνεργάτες.
  • Το χαμόγελο εκπέμπει αυτοπεποίθηση που σας βοηθά να αυξήσετε τους πελάτες σας και να κλείσετε περισσότερες συμφωνίες.
  • Το χαμόγελο σας κάνει να φαίνεστε πιο ελκυστικός στους ανθρώπους από ό,τι όταν φοράτε make-up.
  • Όταν χαμογελάς, είναι πιο εύκολο να κάνεις φίλους. Είσαι περισσότερο προσιτός.
  • Οι άνθρωποι που χαμογελούν θεωρούνται πιο αξιόπιστοι.
  • Σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι. Οι άνθρωποι που Χαμογελούν πάντα τείνουν να φαίνονται πολύ νεότεροι. Σύμφωνα με μελέτες, το χαμόγελο ασκεί τους μυς του προσώπου και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, καθυστερώντας έτσι την εμφάνιση των ρυτίδων.
  • Χαμογελώντας ενισχύεται το ανοσοποιητικό σας σύστημα, διότι απελευθερώνονται ενδορφίνες και αποβάλλεται το άγχος.
  • Όταν βρίσκεστε σε κακή διάθεση, ένα χαμόγελο θα βελτιώσει αμέσως τη διάθεσή σας.

Συνεπώς, είναι ολοφάνερα τα πλεονεκτήματα ενός λαμπερού χαμόγελου σε όλους τους τομείς ενός ανθρώπου. Ωστόσο, οι περισσότεροι θέλουν ένα άμεσα λαμπερό χαμόγελο καθώς δεν είναι διατεθειμένοι για πολλά και μακροχρόνια ραντεβού. Αυτό είναι εφικτό, εάν φυσικά το επιτρέπει η κατάσταση των δοντιών.

Άμεσα λαμπερό χαμόγελο: Πως θα το επιτύχω;

Οι παρακάτω τρόποι προτείνονται για κάποιον που επιθυμεί να αποκτήσει άμεσα λαμπερό χαμόγελο. Η επιλογή της καταλληλότερης τεχνικής για άμεσα λαμπερό χαμόγελο γίνεται πάντα σε συνεννόηση με τον εξειδικευμένο Οδοντίατρο και έπειτα από λεπτομερή εξέταση του ασθενούς.

Άμεσα λαμπερό χαμόγελο με λεύκανση δοντιών

Εάν το πρόβλημα έγκειται  μόνο στο χρώμα των δοντιών και ο ασθενής επιθυμεί ένα πιο λευκό και άμεσα λαμπερό χαμόγελο, τότε η λύση είναι η λεύκανση δοντιών. Η διάρκεια της θεραπείας για τη λεύκανση στο σπίτι είναι περίπου 2 εβδομάδες. Ωστόσο, για ακόμη πιο άμεσα αποτελέσματα, μπορεί να πραγματοποιηθεί λεύκανση στο ιατρείο, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε 1 μόνο επίσκεψη.

Όψεις ρητίνης ή πορσελάνης

Στα περιστατικά που δεν αρκεί να διορθωθεί μόνο το χρώμα των δοντιών, αλλά χρειάζεται να αλλαχθεί το σχήμα ή να κλείσει κάποιο κενό, τότε η λύση είναι οι όψεις ρητίνης ή πορσελάνης. Και οι δύο τεχνικές όψεων είναι άμεσες αφού χρειάζονται περίπου 3 ραντεβού που δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους. Ήδη ο ασθενής φεύγει από το δεύτερο κιόλας ραντεβού με τις μεταβατικές (προσωρινές) όψεις, οι οποίες είναι αντίγραφο των μόνιμων όψεων. Οι όψεις ρητίνης ή πορσελάνης αποτελούν τη λύση για άμεσα λαμπερό χαμόγελο και σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν ήδη σφραγίσματα στα δόντια (τα σφραγίσματα δεν λευκαίνουν με τη διαδικασία της λεύκανσης).

Στεφάνες δοντιών ή/και γέφυρα

Στις περιπτώσεις όπου δεν μπορεί να επιτευχθεί ένα λαμπερό χαμόγελο με τις παραπάνω τεχνικές λόγω εκτεταμένης καταστροφής των δοντιών, τότε τη λύση για άμεσα λαμπερό χαμόγελο δίνουν οι στεφάνες. Ακόμη και αυτή  η τεχνική δίνει ένα άμεσα λαμπερό χαμόγελο χάρη στην οδοντιατρική τεχνολογία που έχει εξελιχθεί τόσο ώστε να μειώσει εντυπωσιακά τους χρόνους αναμονής για να κατασκευαστεί μια στεφάνη.

Εμφύτευμα με άμεση φόρτιση

Στις ορισμένα περιστατικά που λείπει κάποιο δόντι από το χαμόγελο ή έχει καταστραφεί σε σημείο που δεν μπορεί να αποκατασταθεί, τότε η λύση είναι το εμφύτευμα με άμεση φόρτιση σε συνδυασμό με κάποια από τις παραπάνω λύσεις για τα υπόλοιπα δόντια.

Εάν, λοιπόν, επιθυμείτε ένα υγιές και άμεσα λαμπερό χαμόγελο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε ένα ραντεβού με τους εξειδικευμένους Οδοντιάτρους της Dental Implant. Οι άριστα καταρτισμένοι  οδοντίατροι μας αφού ελέγξουν την κατάσταση των δοντιών σας, θα σας προτείνουν το καλύτερο και εξατομικευμένο  σχέδιο θεραπείας που ταιριάζει στις ανάγκες σας!

 

Back To Top