skip to Main Content

Χρειάζομαι οδοντίατρο επειδή έχω κίτρινα δόντια & θέλω να φτιάξω το χαμόγελό μου

Νιώθετε άσχημα με το χαμόγελό σας; Αποφεύγετε να χαμογελάτε επειδή είναι κίτρινα τα δόντια σας ή στραβά ή φθαρμένα;

Το χαμόγελο είναι στενά συνδεδεμένο με την καλή ψυχολογία μας. Πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να ταξινομηθούν τα ψυχολογικά οφέλη ενός υγιούς και λαμπερού χαμόγελου ως εξής:

• Αυξάνεται η αυτοπεποίθησή σας. Είστε πιο σίγουροι όταν μιλάτε και κοινωνικοποιήστε ευκολότερα γιατί γνωρίζετε ότι έχετε ένα εντυπωσιακό χαμόγελο.
• Όταν χαμογελάτε, θεωρείστε πιο ελκυστικοί και κοινωνικοί. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι με όμορφο χαμόγελο προωθούνται πιο συχνά. Ελκύουν, επίσης, περισσότερους πιθανούς συνεργάτες.
• Το χαμόγελο εκπέμπει αυτοπεποίθηση που σας βοηθά να αυξήσετε τους πελάτες σας και να κλείσετε περισσότερες συμφωνίες.
• Το χαμόγελο σας κάνει να φαίνεστε πιο ελκυστικός στους ανθρώπους από ότι όταν φοράτε make-up.
• Όταν χαμογελάς, είναι πιο εύκολο να κάνεις φίλους. Είσαι περισσότερο προσιτός.
• Οι άνθρωποι που χαμογελούν θεωρούνται πιο αξιόπιστοι.
• Σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι. Οι άνθρωποι που χαμογελούν πάντα τείνουν να φαίνονται πολύ νεότεροι. Σύμφωνα με μελέτες, το χαμόγελο ασκεί τους μυς του προσώπου και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, καθυστερώντας έτσι την εμφάνιση των ρυτίδων.
• Χαμογελώντας ενισχύεται το ανοσοποιητικό σας σύστημα, διότι απελευθερώνονται ενδορφίνες και αποβάλλεται το άγχος.
• Όταν βρίσκεστε σε κακή διάθεση, ένα χαμόγελο θα βελτιώσει αμέσως τη διάθεσή σας.

Συνεπώς, είναι ολοφάνερα τα πλεονεκτήματα ενός λαμπερού χαμόγελου σε όλους τους τομείς ενός ανθρώπου. Για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να φτιάξετε το χαμόγελό σας ώστε να σας ικανοποιεί και να χαμογελάτε ελεύθερα!

Η λύση στο πρόβλημα

Η θεραπεία που χρειάζεται για να αποκτήσετε ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο εξαρτάται από το πρόβλημα που έχουν τα δόντια σας!

• Λαμπερό χαμόγελο με λεύκανση δοντιών

Εάν το πρόβλημα έγκειται μόνο στο χρώμα των δοντιών σας, δηλαδή είναι κίτρινα και θαμπά και επιθυμείτε ένα πιο λευκό και άμεσα λαμπερό χαμόγελο, τότε η λύση είναι η λεύκανση δοντιών (δες link Λεύκανση Δοντιών). Η διάρκεια της θεραπείας για τη λεύκανση στο σπίτι είναι περίπου 2 εβδομάδες. Ωστόσο, για ακόμη πιο άμεσα αποτελέσματα, μπορεί να πραγματοποιηθεί λεύκανση στο ιατρείο, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε 1 μόνο επίσκεψη.

Ορθοδοντική

Εάν σας ενοχλεί στο χαμόγελό σας κάποιο ή κάποια δόντια που ίσως είναι λίγο στραβά ή δημιουργούν κενά, ίσως αυτό να μπορεί να διορθωθεί εύκολα με ορθοδοντική και μάλιστα με Αόρατη Ορθοδοντική.

Όψεις ρητίνης ή πορσελάνης

Στα περιστατικά που δεν αρκεί να διορθωθεί μόνο το χρώμα των δοντιών, αλλά χρειάζεται να αλλαχθεί το σχήμα ή να κλείσει κάποιο κενό (δεν γίνεται ή δεν επιθυμείτε με ορθοδοντική), τότε η λύση είναι οι όψεις ρητίνης ή πορσελάνης (δες link). Και οι δύο τεχνικές όψεων είναι άμεσες αφού χρειάζονται περίπου 3 ραντεβού που δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους. Ήδη ο ασθενής φεύγει από το δεύτερο κιόλας ραντεβού με τις μεταβατικές (προσωρινές) όψεις, οι οποίες είναι αντίγραφο των μόνιμων όψεων. Οι όψεις ρητίνης ή πορσελάνης αποτελούν τη λύση για άμεσα λαμπερό χαμόγελο και σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν ήδη σφραγίσματα στα δόντια (τα σφραγίσματα δεν λευκαίνουν με τη διαδικασία της λεύκανσης).

Στεφάνες δοντιών ή/και γέφυρα

Στις περιπτώσεις όπου δεν μπορεί να επιτευχθεί ένα λαμπερό χαμόγελο με τις παραπάνω τεχνικές λόγω εκτεταμένης καταστροφής των δοντιών, τότε τη λύση για άμεσα λαμπερό χαμόγελο δίνουν οι στεφάνες ( δες link).

Εμφύτευμα με άμεση φόρτιση

Σε ορισμένα περιστατικά που λείπει κάποιο δόντι από το χαμόγελο ή έχει καταστραφεί σε σημείο που δεν μπορεί να αποκατασταθεί, τότε η λύση είναι το εμφύτευμα με άμεση φόρτιση, σε συνδυασμό με κάποια από τις παραπάνω λύσεις για τα υπόλοιπα δόντια.

Πρώτο Ραντεβού

Στο πρώτο ραντεβού λαμβάνεται το ιατρικό-οδοντιατρικό ιστορικό και πραγματοποιείται η κλινική και ακτινογραφική εξέταση του ασθενούς. Επιπλέον, λαμβάνονται αρχικές φωτογραφίες και αρχικά αποτυπώματα του ασθενούς (δες link ενδοστοματικός σαρωτής), ώστε να μελετηθεί το περιστατικό και να του προταθούν οι καλύτερες πιθανές λύσεις για να φτιάξει το χαμόγελό του!

Πόσο κοστίζει η θεραπία;

Το κόστος εξαρτάται από τη θεραπεία που θα επιλεγεί για να αποκτήσετε ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο.

Παραδείγματος χάρη, εάν απαιτείται μόνο λεύκανση δοντιών, τότε το κόστος ανέρχεται στα 250 ευρώ είτε για τη μέθοδο στο σπίτι είτε για τη μέθοδο στο ιατρείο.

Για ακόμη περισσότερες πληροφορίες και για να ενημερωθείτε για το ιδανικό σχέδιο θεραπείας που ταιριάζει στο χαμόγελό σας, μη διστάσετε να απευθυνθείτε στους έμπειρους και εξειδικευμένους Οδοντιάτρους της Dental Implant

Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας!

Back To Top
Index