skip to Main Content

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των εμφυτευμάτων;

Διάρκεια-ζωής-των-εμφυτευμάτων

Περιεχόμενα Σελίδας

Τι είναι τα εμφυτεύματα και πότε χρησιμοποιούνται;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι στηρίγματα από τιτάνιο με διαστάσεις παρόμοιες με τις ρίζες φυσικών δοντιών και τοποθετούνται στις γνάθους σε σημεία που χάθηκαν τα φυσικά δόντια.

Με τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούμε να αποκαταστήσουμε την αισθητική, φωνητική και μασητική λειτουργία του στόματος όταν έχουν χαθεί ένα, περισσότερα ή όλα τα δόντια.

Οι θεραπείες με οδοντικά εμφυτεύματα πραγματοποιούνται ακολουθώντας  4 βασικά στάδια, τα οποία είναι: 

Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, οι θεραπείες με οδοντικά εμφυτεύματα έχουν πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας που φτάνουν ως το 95%-97% για την κάτω γνάθο και γύρω στο 91%-95% για την άνω γνάθο.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των εμφυτευμάτων;

Μια συνήθης και βασική απορία των ασθενών αποτελεί το: ‘Πόσα χρόνια αντέχουν τα εμφυτεύματα;

Μακροχρόνιες μελέτες έχουν δείξει ότι τα εμφυτεύματα μπορούν να διατηρηθούν στο στόμα χωρίς κανένα πρόβλημα και πάνω από 30 χρόνια, αρκεί να πληρούνται κάποιες βασικές προϋποθέσεις. Αυτές οι προϋποθέσεις αφορούν τόσο στην ορθή τεχνική των Οδοντιάτρων, όσο και στην ατομική φροντίδα της στοματικής υγιεινής.

Το σωστό σχέδιο θεραπείας, η ορθή τοποθέτηση  και η αξιόπιστη εταιρεία εμφυτευμάτων είναι κάποιοι από τους βασικούς παράγοντες επιτυχίας και εξασφαλίζονται  από πλευρά μας.

Ωστόσο, η διάρκεια ζωής των εμφυτευμάτων εξαρτάται εξίσου από τη δική σας φροντίδα.

Παρόλο που τα εμφυτεύματα χάρη στο υλικό κατασκευής τους δεν κινδυνεύουν να χαλάσουν από τερηδόνα, ούτε μπορούν να προκαλέσουν πονόδοντο, η επιτυχία των εμφυτευμάτων εξαρτάται από την ενσωμάτωσή τους με τη γνάθο, η οποία μπορεί να επηρεαστεί εξαιτίας  της συσσώρευσης μικροβίων.

Αν τα μικρόβια της πλάκας δεν απομακρύνονται συστηματικά με καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών και τακτικό καθαρισμό από τον οδοντίατρο, μπορεί να προκληθεί μόλυνση των ούλων που θα οδηγήσει σε περιεμφυτευματίτιδα. Σε προχωρημένο στάδιο περιεμφυτευματίτιδας, το αποτέλεσμα είναι η απώλεια του εμφυτεύματος.

Συνεπώς, είναι απαραίτητο να ακολουθείτε τις οδηγίες στοματικής υγιεινής, εάν θέλετε να εξασφαλίσετε τη μέγιστη διάρκεια ζωής των εμφυτευμάτων σας.

Παράλληλα, ένας ακόμη  παράγοντας που επηρεάζει τη διάρκεια ζωής των εμφυτευμάτων είναι το κάπνισμα. Τα ποσοστά επιτυχίας στους καπνιστές εξακολουθούν να είναι υψηλά, αλλά είναι πιο χαμηλά σε σύγκριση με τους μη καπνιστές.

Οι εξειδικευμένοι Οδοντίατροι της Dental Implant θα σας δώσουν χρήσιμες συμβουλές για την εξασφάλιση της μέγιστης διάρκειας ζωής των εμφυτευμάτων σας. Μην διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί τους για να προγραμματίσετε το δικό σας ραντεβού και να λύσετε όλες τις απορίες σας!

 

Περισσότερα Άρθρα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Back To Top